Fotboll för fred

I Medellín finns basen för Gröna Sidan som är Ankarstiftelsens fotbollsprojekt. Vi samarbetar med två lokala organisationer:

  • Prision Fellowship Colombia driver fotbollsskolor i Medellín och Barranquilla. Med dem har vi samarbetat i över 20 år med olika projekt.

  • Kunna arbetar i Medellin, Bogota och Anori.

Ett samarbete med specialagenda

Tillsammans driver båda organisationerna fotbollsskolor för närmare 2000 barn i 17 olika områden i ovannämnda städer. Men Gröna Sidans fotbollsskolor ägnar sig åt mer än bara fotbollsträning. Med vår specialagenda vill vi att barnen skall få möjlighet att bli duktiga fotbollsspelare men framför allt att utvecklas socialt och finna en mening med tillvaron. Vi vill också stötta barnen så att de förmår fullfölja skolan samt förhindra att barn och ungdomar engageras i kriminella aktiviteter.

Ett team består av en fotbollstränare och en assisterande tränare som:
  • Förmedlar fotbollsträning med kvalité.

  • Fungerar som mentorer för barnen.

  • Skapar en trygg tillvaro för barnen.

  • Gör hembesök.

  • Hjälper barnen att fullfölja skolan.

  • Är uppmärksamma på om barnen behöver ytterligare stöd i form av samtalsterapi, kläder, mat, skolmaterial, medicin, mm.

Hjälp oss att växa

Gröna Sidans fotbollsskolor har visat sig mycket fruktsamma och förfrågningar om nya team kommer ständigt från olika delar runt om i Colombia. Det enda som hindrar oss från att växa är en avsaknad av sponsorer. Vi är tacksamma för alla gåvor vi får, stora som små. Titta gärna på våra filmer som handlar om arbetet och bilda din egen uppfattning. Att hjälpa barn till en ljusare framtid är den bästa investeringen. Hör av dig till oss om du vill ha mer information om projektet eller om du eller ditt företag vill sponsra ett team.

Det vinnande valet

En kortfilm om ungdomar, våld och fotboll i Medellin

Camilo är en ung kille i Medellin som drömmer om en framtid som fotbollsspelare. Men hans bror har andra planer för honom.En film av svenska Ankarstiftelsen om kristna fotbollsskolor i Medellin.

Fotbollsskolan i Medellín 2018

En dokumentär om Gröna Sidan projektet