Ankarstiftelsen erbjuder mikrolån till kvinnor som vill starta företag i Medellín.

Lånet på mellan 3-4000 SEK betalas tillbaka med god ränta på ett till tre år och kan därefter lånas ut till nästa sökande. Vi riktar oss främst till kvinnor som suttit i fängelse och till kvinnor vars män avtjänar långa fängelsestraff. Dessa kvinnor och deras familjer lever ofta under svåra förhållanden, främst ekonomiskt och tillhör en av samhällets allra mest utsatta grupper. De är ofta både duktiga och driftiga men får ingen chans att visa vad de går för.

Nohemy Quinonez

Så heter en fantastisk kvinna som fångades upp av Ankarstiftelsen på universitetet där hon läste entreprenörskap och företagsskötsel. Hon är nu ansvarig för mikrolånsprojektet och lägger ned mycket tid på att hjälpa kvinnorna att utveckla sina företagsidéer och bli professionella i vad de företar sig. Hon håller kurser och agerar handledare under lånetiden och har varit så pass framgångsrik med sina låntagare att hon vunnit en tävling i entreprenörskap och fick sitt pris utdelat i TV. De vanligaste företagsinriktningarna är:

  • Sömnad (den vanligaste kategorin)
  • Skönhetsvård
  • Restaurang
  • Café
  • Tillverkning av plastpåsar
För 3000 kronor kan du hjälpa en kvinna förverkliga sin dröm

Behovet är enormt och vi ser mikrolånsprojekten som en strategisk och långsiktig insats för de familjer som vill få ett bättre liv genom att starta eget företag. Många av våra tidigare låntagare är mycket framgångsrika och driver idag verksamheter med flera anställda. Hjälp oss att hjälpa en kvinna förverkliga sin dröm. Hör av dig till oss idag om du vill ha mer information om, eller bidra till mikrolånsprojektet.