Ankla Center ligger i ett av Medellíns fattigaste och mest utsatta områden.

Många av barnen som kommer hit bär på ångest och trauman från krig och övergrepp. På centret får barnen måla och skapa sig igenom dessa trauman. Här finns trygga vuxna som hjälper till med läxläsning och håller undervisning i ämnen som engelska, datakunskap och sexualkunskap, som inte behandlas i skolan. Man fokuserar även på att lära ut sunda värderingar som hjälper barnen till en trygg framtid långt ifrån droger, gängliv och kriminalitet.

Under hösten 2018 har några av barnen på Ankla Center fått i uppdrag att producera de tolv unika konstverk

Konstverken representerar var och en av månaderna i Ankarkalendern 2019. Tavlorna som är uppspända på träram säljs månadsvis till högstbjudande via denna auktionssite. Reservationspriset på 450 kronor är satt för att täcka kostnader för material och frakt och samtidigt räcka till en vinst som går till vidare drift av arbetet på Ankla Center i Medellín.

Februaritavlan är målad av Brahmán Ángel Galvis Castro

Brahmán går i åttonde klass och bor tillsammans med sin mamma i ett av Medellíns allra fattigaste områden. Efter att hans föräldrar separerade har familjen haft det svårt men Brahmán tycker om att komma till Ankla Center och måla. ”Det är jobbigt hemma. Jag hatar att höra diskussionerna mellan mamma och pappa. Det gör ont i mig.”

Brahmán är en duktig student och förutom skolan och konsten tycker han om att spela fotboll med sina vänner.

Tavlans mått levereras uppspänd på träram och har måtten:
Bredd 25cm
Höjd 40cm

Välkommen att lägga ett bud på den fina tavlan.
Budgivningen avslutas 25:e Mars
Din mejladress kommer inte att synas för andra budgivare och hanteras enligt vår dataskyddspolicy

Lägg ett bud
( Senaste budet: 1000:- )