Ankla Center ligger i ett av Medellíns fattigaste och mest utsatta områden.

Många av barnen som kommer hit bär på ångest och trauman från krig och övergrepp. På centret får barnen måla och skapa sig igenom dessa trauman. Här finns trygga vuxna som hjälper till med läxläsning och håller undervisning i ämnen som engelska, datakunskap och sexualkunskap, som inte behandlas i skolan. Man fokuserar även på att lära ut sunda värderingar som hjälper barnen till en trygg framtid långt ifrån droger, gängliv och kriminalitet.

Under hösten 2018 har några av barnen på Ankla Center fått i uppdrag att producera de tolv unika konstverk

Konstverken representerar var och en av månaderna i Ankarkalendern 2019. Tavlorna som är uppspända på träram säljs månadsvis till högstbjudande via denna auktionssite. Reservationspriset på 450 kronor är satt för att täcka kostnader för material och frakt och samtidigt räcka till en vinst som går till vidare drift av arbetet på Ankla Center i Medellín.

Apriltavlan är målad av ”Elli”

Apriltavlan är målad av Elli som är tolv år gammal och kommer från en familj som tvingats fly från sitt hem som en konsekvens av kriget.

”Vi är desplazados (flyktingar) och när vi kom till Medellín hade vi det mycket svårt. Vi hade inte ens tak över huvudet och var ofta blöta och kalla”

Elli älskar djur, speciellt hästar och hon tycker om att studera trots att hon har fått utstå en del mobbing.

”En dag i skolan tryckte en annan elev in en penna i mitt öra vilket ledde till en svår hörselskada.”

Elli är idag nästan helt döv men drömmen om att en dag bli sångerska och få resa runt världen hänger kvar och hon skulle hemskt gärna vilja se Sverige.
(Elli heter egentligen något annat)

Tavlans mått levereras uppspänd på träram och har måtten:
Bredd 30cm
Höjd 40cm

Välkommen att lägga ett bud på den fina tavlan.
Budgivningen avslutas 25:e Maj
Din mejladress kommer inte att synas för andra budgivare och hanteras enligt vår dataskyddspolicy

Lägg ett bud
( Reservationsbud: 450:- )