Ankla Center ligger i ett av Medellíns fattigaste och mest utsatta områden.

Många av barnen som kommer hit bär på ångest och trauman från krig och övergrepp. På centret får barnen måla och skapa sig igenom dessa trauman. Här finns trygga vuxna som hjälper till med läxläsning och håller undervisning i ämnen som engelska, datakunskap och sexualkunskap, som inte behandlas i skolan. Man fokuserar även på att lära ut sunda värderingar som hjälper barnen till en trygg framtid långt ifrån droger, gängliv och kriminalitet.

Under hösten 2018 har några av barnen på Ankla Center fått i uppdrag att producera de tolv unika konstverk

Konstverken representerar var och en av månaderna i Ankarkalendern 2019. Tavlorna som är uppspända på träram säljs månadsvis till högstbjudande via denna auktionssite. Reservationspriset på 450 kronor är satt för att täcka kostnader för material och frakt och samtidigt räcka till en vinst som går till vidare drift av arbetet på Ankla Center i Medellín.

Augustitavlan är målad av ”Elsa”

“Elsa” går i sjätte klass och bor tillsammans med sin mamma och sina bröder. Pappan dog under tråkiga omständigheter när Elsa var liten.

Elsa älskar att studera. Hon drömmer om att bli läkare och att få resa och se världen. Hon har många vänner som hon umgås med efter skolan och hon tycker mycket om djur, speciellt fåglar och katter.

“Elsa” heter egentligen något annat.

Augustitavlan mäter 35 x 35 cm

Budgivningen avslutas 30:e September
Din mailadress kommer inte att synas för andra budgivare och hanteras enligt vår dataskyddspolicy

Lägg ett bud
( Reservationspris: 450:- )