Ankla Center ligger i ett av Medellíns fattigaste och mest utsatta områden.

Många av barnen som kommer hit bär på ångest och trauman från krig och övergrepp. På centret får barnen måla och skapa sig igenom dessa trauman. Här finns trygga vuxna som hjälper till med läxläsning och håller undervisning i ämnen som engelska, datakunskap och sexualkunskap, som inte behandlas i skolan. Man fokuserar även på att lära ut sunda värderingar som hjälper barnen till en trygg framtid långt ifrån droger, gängliv och kriminalitet.

Under hösten 2018 har några av barnen på Ankla Center fått i uppdrag att producera de tolv unika konstverk

Konstverken representerar var och en av månaderna i Ankarkalendern 2019. Tavlorna som är uppspända på träram säljs månadsvis till högstbjudande via denna auktionssite. Reservationspriset på 450 kronor är satt för att täcka kostnader för material och frakt och samtidigt räcka till en vinst som går till vidare drift av arbetet på Ankla Center i Medellín.

Junitavlan är målad av ”Mathilda”

Mathilda är

12 år och tycker om att gå till kyrkan, dansa och att vara på Ankla Center.

Mathilda vill arbeta som lärare när hon blir stor så att hon kan hjälpa sin mamma som kämpar varje dag för att få ekonomin att gå ihop så att hon kan ta hand om Mathilda och hennes bröder.

”På Ankla Center har jag fått lära mig att kämpa hårt för det jag vill ha och inte ge upp när jag möter motgångar. Jag försöker mitt bästa för att bli en bra konstnär och vet att man kan nå sina drömmar genom hårt arbete.”

Tavlan har måtten 30 x 40 cm.

Mathilda heter egentligen något annat.

Budgivningen avslutas 25:e Juli
Din mailadress kommer inte att synas för andra budgivare och hanteras enligt vår dataskyddspolicy

Lägg ett bud
( Reservationspris: 450:- )