Ankla Center ligger i ett av Medellíns fattigaste och mest utsatta områden.

Många av barnen som kommer hit bär på ångest och trauman från krig och övergrepp. På centret får barnen måla och skapa sig igenom dessa trauman. Här finns trygga vuxna som hjälper till med läxläsning och håller undervisning i ämnen som engelska, datakunskap och sexualkunskap, som inte behandlas i skolan. Man fokuserar även på att lära ut sunda värderingar som hjälper barnen till en trygg framtid långt ifrån droger, gängliv och kriminalitet.

Under hösten 2018 har några av barnen på Ankla Center fått i uppdrag att producera de tolv unika konstverk

Konstverken representerar var och en av månaderna i Ankarkalendern 2019. Tavlorna som är uppspända på träram säljs månadsvis till högstbjudande via denna auktionssite. Reservationspriset på 450 kronor är satt för att täcka kostnader för material och frakt och samtidigt räcka till en vinst som går till vidare drift av arbetet på Ankla Center i Medellín.

Den här tavlan är målad av Bella som är 12 år gammal och går i sjätte klass. Hon bor med sina föräldrar och är familjens enda barn. Bella mår inte så bra. Efter ett övergrepp som utfördes i hennes hem av en nära släkting har hon haft svårt att gå vidare.

“Han rörde min kropp och mina intima delar och det är något jag aldrig glömmer. Mamma var i rummet intill men han sa åt mig att inte säga något. Jag har inte velat berätta för mina föräldrar även fast det är svårt och gör mycket ont i mig.”

Bella tycker om att gå till Ankla Center där hon känner att hon får utkopp för alla känslor genom att rita och måla. Hon vill tacka alla som donerat pengar så att Ankla Center finns.

*Bella heter egentligen något annat.

 

Budgivningen avslutas 31:a Januari
Din mejladress kommer inte att synas för andra budgivare och hanteras enligt vår dataskyddspolicy

Lägg ett bud
( Senaste Budet: 501:- )