Inget är omöjligt!

Sebastian kan du berätta lite om din bakgrund, var du växte upp, var du för närvarande bor och vad du arbetar med?

Jag är född och uppvuxen i Stockholm. Just nu är jag bosatt och arbetar i Colombia med ett hållbarhetsprojekt för ett svenskt företag.

Hur kom det sig att du engagerade dig med Ankarstiftelsen?

År 2017 flyttade jag till Colombia och hade tidigare kontakt med Per-Olof. Han bjöd in mig till Medellin, och jag hade en fantastisk upplevelse med Ankarstiftelsen. Jag hade startat min egen stiftelse och fick ovärderliga tips och råd från Per-Olof och Börje.

Vilken roll har du idag på Ankarstiftelsen?

Jag är för närvarande ansvarig för de projekt som genomförs eller planeras i regionen Valle Del Cauca.

Finns det några betydande händelser som har format ditt personliga eller professionella liv?

Mitt liv har format mig genom alla de händelser och erfarenheter jag har haft. Varje dag ger mig nya lärdomar. De livsupplevelser jag har haft har lett mig till den plats där jag är idag.

Vilka är några av de viktigaste lärdomarna du har fått längs vägen?

Att vara lyhörd, alltid vara ödmjuk, aldrig tacka nej till en måltid, inse att inget är omöjligt, hårt arbete lönar sig alltid, och att vara ärlig i allt man gör.

Har du några unika eller intressanta historier från ditt arbete med Ankarstiftelsen att dela med dig av?

Det finns otaliga minnesvärda ögonblick. Som den gången då en borgmästare erbjöd oss guld, när vi blev jagade av FN-personal för att vi gick in i FARC-läger där vi inte var välkomna, eller när vi åkte till Anori i en ambulans som körde i 100 km/timme eftersom vi inte kunde sakta ner på grund av vägpirater som lurade på vägen. En annan gång följde jag med Börje i en bil, och plötsligt hoppade en person in i bilen som tidigare varit en lönnmördare för Pablo Escobar och bad om hjälp. Det finns oändligt många historier.

 

Finns det någon prestation eller framgång som du är särskilt stolt över?

Jag är stolt över att ha kunnat bidra till att barn och ungdomar har möjlighet att följa sina drömmar inom idrott och akademiska områden.

Vad lockade dig att delta i Ankarstiftelsens arbete?

Ankarstiftelsen har varit ett stöd för mig ända sedan jag kom till Colombia. P-O och Börje har varit avgörande mentorer i mitt liv och mitt arbete. Att jag nu officiellt är en del av Ankarstiftelsen gör mig mycket glad, men jag har alltid känt mig som en del av Ankarstiftelsen.

Vad anser du vara unikt eller särskiljande med Ankarstiftelsens arbete i Colombia?

Det som utmärker Ankarstiftelsen är dess påverkan på så många olika områden och yrken. De påverkar framtidens generationer och strävar verkligen efter att bidra till en bättre värld. Och det är tydligt att de gör verklig skillnad.

Vilka specifika utmaningar och behov ser du att Ankarstiftelsen arbetar med i Colombia?

De hanterar de ständiga konflikterna, både gamla och nya, och hjälper ett land som präglas av byråkrati. Men de har inte gett upp och har lyckats skapa förändring.

På vilket sätt har du sett att Ankarstiftelsens arbete har påverkat och förändrat människors liv i de samhällen ni har arbetat med?

Att besöka områden vid olika tidpunkter har gett mig möjlighet att se förändringen med egna ögon.

Vilka insikter eller kunskaper skulle du vilja dela med dig av till andra som är intresserade av att engagera sig i Ankarstiftelsen?

Att det är ett meningsfullt arbete. Du får verkligen chansen att göra en positiv inverkan på människors liv i utsatta situationer. Du omges av personer med enastående erfarenheter och kunskap som gärna delar med sig av allt de kan.