Idag vill vi dela en spännande inbjudan till en extraordinär resa genom livet. ”Krigaren som fann vägen” är en debutroman av författaren A. Ljung och kommer släppas den 7 november. Boken bjuder in dig till en läsupplevelse fylld av äventyr, omvandling och hopp.

Berättelsen följer Ramiro Tarazona Bautista, en man som värvades tidigt in i kriminalitet och droger. Efter sin fars bortgång gick han vilse i livet och lämnade flickvän och småbarn för att ta värvning i den terroriststämplade paramilitära organisationen AUC. Efter demobiliseringen av Colombias paramilitära styrkor sattes han tillsammans med sina vapenbröder i fängelse där han blev kvar under knappt två år innan han släpptes fri.

Det dröjde emellertid inte länge innan han var tillbaka på den kriminella banan och när han tillfångatogs för andra gången, dömdes han för en mängd olika brott till ett nytt fängelsestraff. Denna gång på 60 år. När det gick upp för honom att han skulle spendera resten av sitt liv i de miserabla förhållandena som råder i Colombias fängelser, såg han ingen annan utväg än att ta sitt liv. En natt i december gjorde Ramiro sig redo för att sätta planen i verket. Men det gick inte riktigt som han hade tänkt och plötsligt förändrades allt … när Gud övernaturligt grep in.

 

A. Ljung delar med sig av inspirationen bakom boken – mötet med Ramiro under Ankarstiftelsens vinterresa 2016. Driven av Ramiros gripande vittnesbörd och övertygad om att hans historia var värd att berättas, inleddes skrivprocessen. Kommunikationen, trots språkbarriären (Ramiro talar endast spanska), skedde genom röstmeddelanden på WhatsApp, översatta och transkriberade för att skapa denna unika berättelse.

Författaren erkänner bristen på rutiner under skrivprocessen men gläds över att trots detta ha slutfört en berörande och engagerande berättelse. Ett minnesvärt kapitel inkluderar Ramiros fru Gloria, där läsarna får en inblick i hennes perspektiv på livet med Ramiro.

”Krigaren som fann vägen” riktar sig särskilt till en kristen målgrupp, men A. Ljung hoppas att varje läsare ska dra sina egna lärdomar och insikter från Ramiros livshistoria. Tidiga läsare har redan uttryckt sin uppskattning för berättelsens gripande natur.

Så var redo att följa med på denna inspirerande resa genom livet, fylld av överlevnad, transformation och hopp. Markera den 7 november i din kalender, förbered dig på att dyka in i denna unika berättelse och låt dig följas av Ramiros otroliga livsresa, skildrad av författaren A. Ljung.

Boken kostar 229 kr och finns tillgänglig genom Semnos Förlag eller genom Ankarstiftelsen. Kontakta börje.erdtman@ankarstfitelsen.se