En förödande naturkatastrof

En förödande naturkatastrof

15 maj 2024

Vi vill uppmärksamma er på den utmanande situationen som för närvarande påverkar Brasilien. En förödande naturkatastrof har nyligen drabbat delstaten Rio Grande do Sul och lämnat tusentals människor i nöd. Vi står inför vad de kallar den värsta klimatkatastrofen i regionens historia, och situationen kräver vår omedelbara uppmärksamhet och handling.

Följande är en sammanfattning av det som har inträffat:

  • Över 400 kommuner har drabbats av katastrofen.
  • Mer än 80 000 personer befinner sig i tillfälliga skydd.
  • Över en halv miljon personer har tvingats lämna sina hem.
  • Totalt 2,11 miljoner människor har påverkats.
  • 806 personer har skadats, 127 är försvunna och 147 döda.

Denna katastrof har uppstått på grund av ihållande och ovanligt stora mängder regn, vilket har orsakat översvämningar och allvarliga skador på både samhällen och infrastruktur. Detta har försvårat räddningsinsatserna och tillgången till livsviktiga tjänster för de drabbade. Vi står inför en humanitär kris av enorm omfattning, och det är nu som vi behöver agera tillsammans för att stödja de som lider.

Vi uppmanar er att gå samman med oss i denna kamp för att hjälpa Brasiliens katastrofdrabbade. Varje gåva, oavsett storlek, kan göra en enorm skillnad för dem som kämpar för att återuppbygga sina liv och samhällen. Genom att donera en gåva till denna fond kan vi erbjuda hjälp till dem som behöver det mest.

Låt oss visa vår solidaritet och medmänsklighet genom att stödja Brasiliens katastrofdrabbade i deras stund av behov. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Märk gärna ”Katastrofhjälp Brasilien” i gåvosidan
eller skanna QR-koden för att Swisha en gåva.

Tack för ert fortsatta stöd!
Ankarstiftelsen