Hösten 2024 är en tid av aktivitet och engagemang för Ankarstiftelsen, med fem spännande resor som tar oss till olika delar av Colombia. Dessa resor ger våra deltagare en chans att kombinera volontärarbete med unika kulturupplevelser. Varje resa fokuserar på att förbättra utbildningsmöjligheterna för barn i utsatta områden genom byggandet av nya skolor, samtidigt som resenärerna får uppleva några av landets mest fascinerande regioner.

Våra planerade höstresor

19 september – 11 oktober
Reseledare: Per-Olof Allerth & Daniel Yttermalm
Besök till Bogotá, Medellín och Valledupar (FARC-lägret Tierra Grata), där två skolor byggs och Dabeiba (FARC-lägret Llano Grande).

28 september – 21 oktober
Reseledare: Anders Hagström
Resan inleds i Bogotá med möten med svenskanknutna företag och presidentfruns stab. Därefter följer en vecka i Medellín med besök hos våra samarbetspartners och en bokrelease. Slutligen besöker vi norra Colombia tillsammans med representanter från presidentfruns stab.

7 oktober – 10 november
Reseledare: Bengt & Anita Albertson
En omfattande resa som inkluderar Bogotá, Amazonas, Medellín och Karibien, med fokus på skolbyggnadsprojekt i två regioner.

14 oktober – 29 oktober
Reseledare: Börje Erdtman
En kortare men intensiv resa för att uppleva Ankarstiftelsens projekt och möta lokalbefolkningen.

26 oktober – 9 november
Reseledare: Daniel Kindbom
Besök till Bogotá, Karibien och Medellín, där två nya skolor kommer att byggas under resans gång.

Volontärarbete som gör skillnad

Varje höstresa är en viktig del av Ankarstiftelsens långsiktiga arbete med att förbättra levnadsvillkoren för barn och deras familjer i Colombia. Genom att bygga skolor i olika regioner säkerställer vi att fler barn får tillgång till utbildning och därmed en bättre framtid. Våra resenärer deltar aktivt i byggprocessen och får på nära håll uppleva hur deras insats direkt påverkar människors liv.

En kulturresa utöver det vanliga

Förutom volontärarbetet får deltagarna på våra höstresor uppleva Colombias otroliga mångfald. Från de historiska gatorna i Bogotá, Medellíns moderna puls, till de avlägsna byarna i Amazonas och Karibiens soliga stränder, är varje resa en chans att upptäcka ett land rikt på traditioner, kultur och naturlig skönhet.

Vad kan du förvänta dig av framtida resor?

Om du har missat höstens resor, oroa dig inte! Ankarstiftelsen har flera resor planerade under vintern och framåt, där du får samma chans att kombinera volontärarbete med äventyr i Colombia. Våra kommande resor kommer fortsätta att fokusera på skolbyggen och andra projekt som förbättrar lokalsamhällen, samtidigt som du får möjlighet att upptäcka nya platser och lära känna landets unika kultur.

Håll utkik efter vinterresorna

Vi på Ankarstiftelsen kommer snart att påbörja planeringen av nästa års resor, och vi ser fram emot att fortsätta vårt viktiga arbete i Colombia tillsammans med nya och gamla deltagare. Håll utkik på vår hemsida för att få mer information om kommande vinterresor och hur du kan bli en del av våra projekt.